25 Kasım 2009 Çarşamba

FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ BİTİMİNDE AKTİF ÖĞRENME İLE GRUPLARIN ELDE ETTİĞİ YORUMLARI....

  • Kütlenin madde miktarının bir ölçüsü olduğunu,aynı büyüklükteki maddelerin farklı kütlelere sahip olabileceğini, katıların kütlesini ölçmek, sıvılara göre daha olduğunu ve 1kg=1000g ve 500g=0,5kg olduğunu öğrendim.




BERRU-BURAK BATU


























  • Katı maddelerin kütlesini ölçmek için eşit kollu terazi kullanılır.Sıvıları ölçerken brüt kütleden darayı çıkarırız. Net ağırlığı buluruz.Maddenin hacmi büyük olmasına rağmen haçmi küçük olan ağır gelebilir.Çünkü kütle ,maddenin madde miktarına bağlıdır.

    YAVUZ-KÜRŞAT KAAN -SELİN
















  • Boş kabın ölçüm sonucuna dara denir.Bürüt kütleden dara çıkarılırsa net kütleye ulaşılır.Kütle madde miktarının bir ölçüsüdür.Aynı büyüklükteki maddeler,farklı kütleler sahip olabilirler.Katıların kütlesini ölçmek sıvılara göre daha kolaydır.Sıvıların kütlesini ölçmek gazlara göre daha kolaydır.

TAMAY-ARDA-BERK











  • Sıvıları ölçerken önce darayı ölçeriz,net kütleyi bulmak için bürüt ağırlıktan dara çıkarılır.Maddenin büyüklüğü kütle ağırlığını tahmin etmemize yarar.Katılar sıvılardan ve gazlardan daha kolay öölçülür.Sıvılar litre ile ölçülür.Aynı büyüklükteki maddeler farklı kütlelere sahip olabilirler.Çünkü kütleleri farklıdır.






DAMLA-MERT-ÖZLEM






















Katıların kütlesini ölçmek sıvılara göre daha kolaydır.Kütle madde miktarının ölçüsüdür.Kabın kütlesine dara denir.Su va kabın kütlesine bürüt kütle denir.Aynı büyüklükteki maddeler,farklı kütlelere sahip olabilir.Çünkü madde miktarı farklıdır.






Katı maddeler eşit kolu terazi ile ölçülür.Boş kabın ölcüsüne dara denir.İçinde sıvı bulıunan kabın ölçüsüne brüt kütle denir.Bürüt kütleden dara çıkarılırsa net kütleye ulaşılır.Sıvıların ölçüsünü ölçmek sıvılara göre daha kolaydır.Aynı büyüklükteki maddeler farklı kütlelere sahip olabilirler.






BEYZA-ENES KAAN-ÇAĞLA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder